iams.blogg.se

I am S and these are my thoughts on you.

0009

Publicerad 2012-12-31 15:52:54 i Allmänt

Åååh det bara kliar i kroppen när någon skriver att de har ridit in en häst nästan helt själva, men i själva fallet inte har det! De kanske har utbildat hästen men det är en jäkla skillnad på att rida in en unghäst och att utbilda en!
Jag tänker skriva om det så snart jag får tummen ur arslet. nu ska jag försöka hitta peppen för att fira nyår... urghhh

Gott nytt år!

0008

Publicerad 2012-12-25 22:41:53 i Allmänt

Nu i Juletid har jag inte tid att updatera, inte så mycket åsikter mer än att jag är glad över mina julklappar. Sen är jag inte helt julledig utan det är plugg och jobb som gäller när man är "ledig".

Som sagt är denna blogg till för att vädra mina åsikter kring vad som försigår i hästbloggvärlden och just nu är det rätt så lungt.

S

0007

Publicerad 2012-12-17 22:27:00 i häst

Jag vill också tillägga (till tidigare post om Nellie) att om vuxna är oroliga att deras barn ska "apa-efter" Nellie, är det inte viktigare att uppfostra sina egna ungar rätt att de inte ska göra det än att klanka ner på Nellie?

Om en förälder skulle sett sina dotter/son skriva de saker som de själva gör och att personen i fråga känner sig mobbad och kränkt, skulle inte de bli arga på den som skrev det istället för att gå till barnet de mobbar och säga att det är deras fel? Nej skulle inte tro det...

0006

Publicerad 2012-12-17 21:26:25 i Allmänt

Nellie Berntsson
 

Var inne på Nellies blogg för några timmar sedan och möttes av ett inlägg skrivet av hennes mamma. Jag har helt missat hela tråden där vuxna människor har skrivit om Nellie och speciellt hennes bikini bilder, men vad jag förstår så har det gått så långt att de har kränkt Nellie, vilket är helt sjukt!

Jag förstår inte riktigt hur vuxna människor kan bete sig som de gör? Visst Nellie är bara 12 och ser äldre ut, men bara för det får man inte ha Bikini på sig? Jag undrar hur många av de här vuxna kvinnorna som sitter bakom sina skärmar och skriver om henne inte skulle gå fram till en 12-13 tjej på stranden och säga "nej fy sjutton unge nu får du ta och klä på dig! Bikini är för vuxna kvinnor inte små barn!"...... Nej de hade de ej, små barn i 5 års åldern springer ju runt i bikini på stranden, är det fel? Visst skillnaden är ju att Nellie tog bilder på sig själv och la upp dom och att vissa kanske tycker de är lite för sexiga, men vad ska hon göra åt det? Nellie blev sponsrad med bikinis, ville visa upp dom, visst hon kunde kanske ha stått med hängande axlar och kutig rygg och armarna över magen för att inte vara för "sexig", men personligen tror jag att hon aldrig skulle göra det för hon verkar inte vara en sådan tjej.
I mina ögon är Nellie ung, men har rätt så mycket vett i skallen och ett stort hjärta och försöker vara alla till lags- Men som många glömmer, hon är 12 år och om jag tittar tillbaka på mig själv som 12-13 åring.. oh dear oh dear, ni hade dött!
 
Jag var en jobbig tonåring, vi lämnar det så behöver inte gå in på det djupare, när jag tittar tillbaka på bilder på mig i den ålderna får jag kramp i magen och undrar hur knäpp jag i skallen jag måste ha varit! För jag lovar er det var inte många hjärnceller som jobbade tillsammans under den tiden, men jag växte upp och är en rätt så trevlig, respektapel kvinna i 20+ års åldern. Jag läser Nellies blogg och tänker "fan asså, om ändå jag vore så smart när jag var i den åldern!".
 
Jag blir skrämd över hur ofantligt ignoranta och bakåt de här vuxna människorna måste vara som inte kan förstå att kids växer upp! Kan de inte se tillbaka hur de själva var i den ålder? "Jag la inte upp bilder på mig själv halvnaken när jag var i den åldern! Jag lekte fortfarande med dockor!!!!!!" säger säkert en vuxen kvinna, inga problem med det om du gjorde det när du var 12, men då såg livet rätt så annorlunda ut jämfört med ungdommarna idag, men man tänker fortfarande lika.
 
Nej jag svammlar, jag har en massa att göra än att sitta vid datorn, men ni fattar vad jag menar right? Läskigt att vuxna människor inte har lärt sig att mobbning inte är ok.
 
Go Nellie, go!! Kör din egen grej, var glad att du har en fin familj som stöttar!

Pöss
S

0005

Publicerad 2012-12-16 15:19:00 i Allmänt

Hästar finns inte, men om de gör det är de en frukt.
 
Right? Eller? Vi hästmänniskor vet ju hur det faktist ligger till men ÄNDÅ ska de in och skriva massa löjligheter på facebook-sidan. Inte konstigt att de fortsätter då många tjejer gå helt jäkla bananas och det är ju så himla roligt att reta upp dessa småtjejer!
Jag säger inte att jag supportar bilderna på de döda hästarna som har lagts upp, men jag tycker många verkar glömma att de inte är de som har facebook-sidan som lägger upp bilderna, de har faktist lagt upp väldigt få bilder, utan det är galningar som sitter hemma och lägger upp bilderna. Tycker verkligen att man ska anmäla bilderna som är stötande men inte sidan i sig. Hela sidan är ett stort skämt men ändå tar så många det seriöst? Jag förstår inte! Finns det inte bättre saker att lägga sin energi på? Eller?
 
Nej om ni har problem med sidan tycker jag att man..
  1. Ignorera ignorera ignorera! Gå inte in på sidan, blocka den från din feed eller whatever.
  2. Om ni ser stötande bilder, anmäl bilderna/de som lägger upp bilderna, inte hela sidan.
  3. CHILL OUT. relaxa lite, ta inte allt så himla seriöst. Kanske dags att gå i lite anger management om man inte kan hålla fingrarna i styr och blir så ofantligt arg över lite skämt?
Det är just sånt här som gör att de "andra" (icke hästmänniskor) inte har respekt för sporten pga. av häst-människorna som går i taken för minsta lilla grej. Chill out my darlings!
 
 
Kan ju tlllägga att detta gäller det mesta i hästvärlden, chill out! Så länge inte hästarna skadas så är det ju inga problem!
 
 
puss hej
S
 
 

0004

Publicerad 2012-12-14 14:50:28 i Allmänt

Hästar finns inte - de är en frukt!
 
Eller? ska skriva om detta så fort jag får tid!

0003

Publicerad 2012-12-11 23:20:00 i Allmänt

Åsikter kring Darios.se och Tyra
 
Jadu, Darios.se är väl den hästblogg som får mest kritik just nu. Kommer ihåg back in the days när DM tex. hade en massa drama i kommentarsfälten. Anyway...
 
"Dock fick jag mersmak som feeeeen- vill tävla utomlands oftare nu, jag vill ha en häst till, jag vill tävla högre- jag ska vinna lilla Grand Prix i Danmark nästa år"
 
Det var väl det här jag reagerade på mest, och det verkar som många andra gjorde det också...
Vad jag skrev i kommentarsfältet var att (typ) "om du vill upp i de högre klasserna, gör det, men tror inte att en ny häst är lösningen" och jag står fast vid det. Tyra har redan två hästar som har kapaciteten att gå långt, så varför inte träna med dom? Visst man kan köpa sig hästar och klättra klasserna i rasande fart (som Tyra redan har visat) men upp i 140 klasser? Jag tror som sagt att hästarna hon har kan lösa det om ett tag när de har tränat i hopp sig! Tyra skriver själv att det är "skit-pet" här och där och miss i kommunikationen mellan häst och ryttare som skapar problemen, är det inte då bättre att träna träna träna med hästarna hon redan har och ta upp dom i klasserna?
 
Som de flesta av oss vet så är det inte bara så att hindrena blir högre och bredare när man går upp i klasserna utan också hur de är byggda. Det är inte bara att styra hästen på hindren utan det är allt MELLAN hindrena som är det viktiga och det är där jag tycker personligen Tyra ska träna med Joe och Lalle istället för att köpa sig en till häst. Tror och hoppas att hon kommer förstå detta inom en snar framtid innan hon köpen en till häst och går in iväggen igen.
 
Hon får göra precis som hon vill med sina pengar och sina hästar, men tycker också att hon ska ta och uppskatta sina läsare mer och vad de har att säga för många skriver riktigt smarta saker som jag inte tror har med att göra henne ledsen, utan att informera och lära henne något. Synd att hon är så negativt inställd mestadels av tiden när det kommer till hennes kommentarsfält.....
 
 

Parantes

Publicerad 2012-12-11 00:32:03 i Allmänt

Om någon kikar in här nu i början ska jag "läska" er med lite saker jag tänkte skriva om när jag har tid
  • Tyra
  • Ponnysanning/pownieskvaller
  • Pengar
  • Kommentarer
  • Svar på kommentarer
en en massa annat som jag ska skriva om någon dag!


S

0002

Publicerad 2012-12-11 00:28:00 i Allmänt

Satt och kollade på mannen som kan tala med hundar och tanken, som slagit mig innan, slog mig igen. Om man har en 'problemhund' eller en hund som är världens mysigaste bästa kompis när man är själv med hugger och har ingen respekt för andra, anses inte det som att man har uppfostrat sin hund dåligt? (jag använder ordet "dåligt" löst, men jag hoppas ni förstår vad jag menar)
Men när det kommer till hästar verkar många tjejer vilja ha en häst som är lovely när man själv håller på med den men när andra ska rida hästen börjar den bete sig "dåligt". Varför hör vi konstant på bloggar etc att "han är svår, han lyssnar bara på mig" eller liknande (ibland sägs det mellan raderna) och människor verkar vara stolta att de ha omskolat hästarna för alla verkade vara galna när de köptes.

Här kommer det jag tänkte på, tyder inte att någon annan har problem med hästen att du själv har gjort ett dåligt jobb? Borde man inte träna hästar så de har respekt för ALLA inte bara en person?
Jag har själv jobbat länge med hästar, speciellt unghästar, och visst jag älskar de "galna" och de som har en massa krut i sig, men mitt jobb är att uppfostra hästarna att bli lugna hästar som kan ridas av de mesta. Jag ska också säga att jag förstår verkligen att vissa hästar är lite trixiga att ha och göra med, men i mina ögon är en duktig ryttare en tjej eller kille som kan träna sin häst att ha respekt för ALLA ryttare (förutom de som misshandlar, de får de gärna kasta av!) .

Sen ska jag tilllägga att jag menar inte att alla hästar ska behöva gå grand prix dressyr eller hoppa 160 hinder med varje klantarsle som sätter sig i sadeln, men tycker verkligen att en bra utbildad häst är en häst som respekterar människor.
 

0001

Publicerad 2012-12-11 00:18:36 i Allmänt

Första inlägget då, ska snabbt och enkelt förklara den här bloggen. Jag gör detta bara för att vädra mina känslor och åsikter på något annat ställe än i hästbloggarnas kommentarsfält (där det känns som att de inte blir uppskattade ändå, förutom Nellie en gång lol)
 
Så ja, detta är mina tankar kring HÄSTVÄRLDEN, och speciellt då våra älskade häst-bloggare!
 
Vill också tillägga att jag inte är en ung tjej eller tonåring, utan en kvinna i 20+ års åldern, går på universitetet och har tidigare jobbat med hästar, haft egna och bott utomlands. Så jag är inte helt ute och cyklar när jag skriver vissa saker!

Detta är helt och hållet en blogg med mina EGNA personliga åsikter, betyder inte att jag har rätt (eller fel!) när jag skriver om saker. Sen gör jag heller inte detta för att såra andra utan som sagt vädrar mina egna åsikter och ska försöka skriva med respekt till andra. (Jag ber om ursäkt i förhand om jag trampar människor på tårna, jag har ett hemskt temprament och kan ibland kasta ur mig saker jag inte har riktigt tänkt egenom, men som sagt ska göra mitt bästa!)
 
Hoppas vi kan diskutera här om allt och alla, men jag ber er ha en respektfull ton mot andra och mig så ska jag försöka göra mitt bästa mot er.
 
MVH

S

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela